Whisky
Whisky – tekuté zlato, které zráním v sudu zvyšuje svou hodnotu.
Milujeme whisky! Takovou, která je vyrobena z kvalitního ječmene, je s láskou a pečlivostí vypálená a s trpělivostí uložená v sudu. Aby získala všechny jemné odstíny chuti. Proto jsme se v roce 2021 rozhodli dovézt první sladinu a pustit se do vlastní produkce whisky. Abychom mohli mít celý proces pod kontrolou.
Základem úspěchu je prvotřídní sladina, v našem případě ze sladovny Bruntál a z lokálních pivovarů. Používáme jak nenakouřenou, tak nakouřenou (neboli rašelinovou) variantu. Výsledný sladový destilát ukládáme do sudů, některé jsou nové nebo naopak staré se stopou po kvalitním fortifikovaném (portském) víně. Každý sud zanechá ve výsledné whisky svůj charakteristický otisk, někdy více dřevitý, někdy více ovocný. Baví nás s těmito chutěmi experimentovat a hledat tu nejlepší kombinaci sudu a doby zrání.
První várka whisky pod značkou DLABKA dosáhne své plnoletosti (ze zákona jsou to minimálně 3 roky zrání v sudu) na jaře roku 2024. Věříme, že bude skvělá a že vám zachutná!
Jste také milovníci whisky? Rádi zkoušíte něco nového? Kupte si svůj podíl v naší whisky produkci. A ovlivněte, v kterém sudu a jak dlouho bude vaše whisky zrát, než ji pro vás nalahvujeme. Podrobnosti vám rádi sdělíme, neváhejte nás kontaktovat na emailu palirna@dlabka.cz.